„Az egészség nem minden,
de az egészség nélkül minden semmi.”
(Arthur Schopenhauer)

V4 Kerékpárverseny 2019: a lengyel Pawel Franczak győzött

Budapest és Pannonhalma között 168,7 kilométer várta a Visegrád 4 Kerékpárverseny résztvevőit. A győztes Franczak (Voster-ATS), a legjobb magyar kerekes Dina Márton (Pannon Cycling Team) lett.

Közzétéve: 2019. május 11., szombat

Pontban 11 órakor 28 csapat közel 160 versenyzője vágott neki a 168,7 kilométeres távnak. A rajt ezúttal is Budapesten – ebben az évben a Carl Lutz rakparton, a Vogue Étteremhajó előtt – volt, ahol az idei verseny sztárvendége, a kétszeres Giro d’Italia-győztes olasz kerékpáros, Paolo Savoldelli indította útjára a karavánt.

A versenyen végül a lengyel Pawel Franczak (Voster-ATS) bizonyult a leggyorsabbnak a szlovén Kristjan Hocevar (Meblo Jogi Pro-Concrete) és a szintén szlovén Ziga Rucigaj (Ljubljana-Gusto Santic) előtt.

Nagyon nehéz volt a verseny, a végén négyszer is fel kellett tekerni a pannonhalmi emelkedőre, de meglepően jól éreztem magam már az első és a második áthaladáskor is” – mondta Franczak röviddel a célba érkezést követően. „Próbáltam tartani magam az első csoportban, az utolsó ötven méteren pedig mindent kiadtam magamból. Örülök ennek a győzelemnek, hisz egy UCI kategóriást versenyt megnyerni mindig nagy dolog.”

A legjobb magyar kerekes Dina Márton (Pannon Cycling Team) lett, aki a tizenharmadik helyen zárt, úgy, hogy az utolsó ötszáz métert még elsőként kezdhette meg, sajnos azonban a legrosszabbkor akadt technikai problémája, melynek következtében kénytelen volt egy rövid időre megállni.

Leváltottam kistányérra, erre beállt a hátsó váltó” – kesergett Dina Márton. „Az első helyről a csoport utolsó pozíciójába csúsztam vissza. Jó erőben éreztem magam, a csapat sokat dolgozott értem. Azért örülök annak, hogy a legjobb magyarnak járó címet megszereztem.”

EREDMÉNYEK

  1. FRANCZAK Pawel (POL) VOSTER ATS TEAM 3:57:26
  2. HOCEVAR Kristjan (SLO) MEBLO JOGI PRO-CONCRETE 3:57:29
  3. RUCIGAJ Ziga (SLO) LJUBLJANA GUSTO SANTIC 3:57:29
  4. SALZMANN Jodok (AUT) MALOJA PUSHBIKERS 3:57:29
  5. RASTELLI Luca (ITA) GALLINA COLOSIO 3:57:29
  6. BOUBAL Martin (CZE) CK PRIBRAM FANY GASTRO 3:57:37
  7. RAPP Jonas (GER) HHRINKOW ADVARICS CYCLEANG TEAM 3:57:37
  8. MIKSANIK Vladimír (CZE) PARDUS TUFO PROSTEJOV 3:57:37
  9. GANDIN Stefano (ITA) GALLINA COLOSIO 3:57:41
  10. KUKRLE Michael (CZE) ELKOV-AUTHOR 3:57:44

A legjobb magyar versenyző:
DINA Márton PANNON CYCLING TEAM (13.) 3:57:52

A legjobb szlovák versenyző:
TYBOR Patrik DUKLA BANSKA BYSTRICA (15.) 3:58:08

Letöltés:
A hivatalos eredménylista pdf formátumban megtekinthető/ letölthető ide kattintva.

Megosztás és kedvelés

Partnereink és támogatóink

Nemzetközi Visegrádi Alap A Visegrádi Csoport szlovák elnöksége 2018/19 Külgazdasági és Külügyminisztérium Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyar Turisztikai Ügynökség

Magyar Kerékpáros Szövetség - Bringasport.hu Arval Magyarország Kft. Nissan Váradi Mentőszolgálat Veritas Gold ásványvíz Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Fisher Klímaberendezések GESU

Support Bikers Fair Timing Bikemag.hu - Kerékpársport portál IfifPress - Ifjúsági Magazin és Diákportál RideHard.hu Konuszbikes.hu Vanik Zoltán Fotó

Pannonhalma Ibrány Vásárosnamény Nyíregyháza Hatvan Hatvani Tuning és Veteránautó Találkozó Útitárs Siperior MTB Team

Famulus Business Hotel Győr Land-Plan Hotel & Restaurant Uni-Hotel Miskolc-Egyetemváros