slideoldal

A Projekt Erasmus+ Sport 2020 (Együttműködési partnerség) az EAC-A02-2019-SPO számú pályázat keretei között valósul meg. Szerződés azonosító: 622680-EPP-1-2020-1-SK-SPO-SCP - honlap: https://c-trends.eu/.

A projekt megnevezése: Az oktatás, a sportképzés és a diagnosztika tendenciái a kerékpársportban (C-TRENDS).

Projekt koordinátora a Szlovák Kerékpáros Szövetség

Együttműködő partnerek:

 1. Universita Komenského v Bratislave, Szlovákia

 2. Mozgás Egészség Rekreációs Sportegyesület, Magyarország

 3. Maieutica Cooperativa de Ensino Superior CRL, Portugália

 4. CDE Entrenamientociclismo.com, Spanyolország

 5. Centre For Advancement Of Research and Development in Education, Ciprus

A projekt célja, hogy a sportteljesítménnyel összefüggő interaktív képzési anyagokat tervezzen, fejlesszen és teszteljen a különböző kerékpáros szakágakban, kifejezetten a jelenlegi technikai felszerelésekhez, szabályokhoz és aktuális trendekhez igazodva. Ezek az anyagok új, korszerűbb eljárásokat és módszereket alkalmaznak és kiindulópontot jelentenek az edzésprogramok javításához a legújabb elméleti és a gyakorlati ismeretek alapján. A kidolgozott anyagok hozzájárulnak az edzők ismereteinek és készségeinek fejlesztéséhez és képzettségük javításához. A projekt eredményeképpen létrejön:

 • Egy digitális platform interaktív forrásokkal, amelyek a kerékpározás különböző területein minden korosztály számára releváns és naprakész információkkal látják el az edzőket és a versenyzőket a kerékpársport öt szakágában;
 • Egy elektronikus módszertani kézikönyv, amely az edzők és a kerékpárosok számára egyaránt tartalmaz iránymutatásokat edzési gyakorlatuk, valamint sportteljesítményük javításához;
 • Egy szoftveres fejlesztés, amelynek megoldásai segítik a sportolókat edzéseik jobb és pontosabb megtervezéséhez, teljesítményük maximalizálása érdekében.

A projekt hozzájárul:

 • A kerékpáros edzők ismereteinek, készségeinek és kompetenciáinak fejlesztéséhez;
 • Szakértői szintű tapasztalat- és szakértelemcseréhez, ezáltal a kerékpározás új trendjeinek azonosításához;
 • A legjobb oktatási gyakorlatok, eszközök és módszerek megosztásához;
 • A szinergiák, nemzetközi szintű együttműködés létrehozásához;
 • A fentieket erősítő anyagok közös fejlesztéséhez és teszteléséhez;
 • A kerékpározás előnyeinek támogatásához és népszerűsítéséhez.
A projekt végrehajtási időszaka: 2021. január 1. - 2023. június 30. (30 hónap) A támogatás maximális összege 320 468,00 EUR, amelynek 70%-át (224 327,60 EUR) a projekt kezdetén kapják meg a partnerek, 30%-át (96 140,40 EUR) pedig a projekt befejezésekor.